maanantai 3. helmikuuta 2014

Tietokonekerhossa selattiin nettiä ja luotiin kirjanmerkkejä

Tällä viikolla katsoimme kerhojen alussa, miten Tasavallan presidentti avasi Yhteisvastuukeräyksen. Sen jälkeen lauloimme Youtube.com - sivulta löytyneen videon kanssa virren 509 yhdessä Samuli Edelmannin kanssa. Sanat virsiin löytyivät kirkon nettisivulta osoitteesta www.evl.fi.

Alkuhartauden jälkeen opettelimme luomaan kirjanmerkkikuvakkeita nettiselaimen kirjanmerkkipalkkiin. Nämä kuvakkeet ovat nopea ja kätevä tapa siirtyä omille suosikkisivustoille. Moni nettisivu tarjosi pitkää nimeä kuvakkeeseen, mutta painamalla hiiren oikealla painikkeella kuvaketta saimme näkyviin valikon, jonka kautta oli mahdollista nimetä kuvake uudelleen eli lyhentää kirjanmerkin nimeä. Näin kuvakkeita mahtuu enemmän kirjanmerkkipalkkiin.

Nettisivuja saa näkyviin kirjoittamalla tarkan osoitteen selaimen osoiteriville, mutta totesimme, että nettiä voi käyttää myös siten, että avaa ensin Google.fi - sivun ja kirjoittaa hakukenttään esimerkiksi sanan kirkko ja enterin painalluksen jälkeen valitsee hakutuloksista haluamansa nettisivun.

Sähköpostin mukana voi lähettää omasta tietokoneesta löytyvän kuvan. Paina sähköpostiohjelmassa uuden viestin kirjoittamisen jälkeen painiketta Liitteet ja selaa koneeltasi kuva esille. Valmis-painikkeen painamisen jälkeen kuva on valmis lähetettäväksi. Eri selaimissa on vähän eri nimiä painikkeissa, mutta yleensä ne ovat riittävän selkeitä, että asia selviää. Valokuvia eri aiheista löytyy myös netistä. Google.fi - sivulta löytyy linkki Kuvahaku, jota painamalla voi avautuvaan hakukenttään kirjoittaa haluamansa kuvan aiheen. Kuvan voi tallentaa omalle koneelle painamalla kuvan päällä hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla tallennusvaihtoehdon.

Eräs kerholaisista oli verkkopankkitunnukset ja opettelimme myös, miten oman pankin verkkosivu löytyy ja miten sivulla kirjaudutaan sisään palveluun. (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti