torstai 22. toukokuuta 2014

Memento vivere!


Kankaanpään seurakunnan kevätretki suuntautui 21.5.14 Ulvilaan ja Harjavaltaan. Matkassa oli mukana vajaat 30 henkeä. Veisasimme linja-autossa ensimmäiseksi suvivirren, jonka jälkeen luin mobiilikirkosta päivän tekstit. Rukousten jälkeen veisasimme lisää tuttuja virsiä ja pyysimme siunausta matkallemme.

Ensimmäinen etappimme oli Antinkartano, jonka kappelissa kehitysvammaisten pappi Heikki Mäkelä kertoi meille paitsi Antinkartanon vaiheista ja nykytoiminnasta myös omasta työstään pappina, jonka seurakuntalaiset ovat Satakunnassa asuvat kehitysvammaiset ja heidän läheisensä.  Kappelin alttaritaulun nimi on Kaksi virtaa. Ylempi rivi kuvaa kehitysvammaisen elämän kulkua ja alempi Mooseksen elämänvaiheita. 

Jatkoimme matkaamme ja poikkesimme lyhyesti Ulvilan 
vanhassa kivikirkossa, jossa diakoni Taneli Nurmenniemi 
esitteli meille 1300-luvulta peräisin olevaa kirkkoa. 
Hyvän esittelyn jälkeen nautimme vielä hyvästä 
akustiikasta, jota testasimme laulamalla säkeistön
suvivirrestä.


Ruokapaikaksi meille oli suositeltu Ravintola Hakuninmäkeä Harjavallassa. Eikä suotta. Nautimme noutopöydästä monenlaisia herkkuja, jotka olivat todella maistuvia. Ravintola oli lisäksi kauniilla paikalla joen äärellä. 

Otsikon kehotus Memento vivere odotti meitä Harjavallassa Emil Cedercreutzin museolla. Viime vuosisadan alussa eläneellä Emilillä oli tapana kerätä satakuntalaista perinnettä kuvaavia esineitä kokoelmiinsa. Kun kokoelmiin lisätään vielä ulkomaanmatkoilta mukaan kertyneet esineet, on museon kokoelma melkoinen. 
Memento vivere tarkoittaa suomeksi: Muista elää! Ehkäpä noudatimme juuri tätä kehotusta, kun lähdimme kauniina keväisenä päivänä yhdessä ystävien kanssa monipuoliselle retkelle. (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti