tiistai 16. syyskuuta 2014

Sähköpostia ja sähköistä reseptiä

Tämän viikon hartausmateriaalina käytimme Mobiilikirkon eHartautta ja lauloimme YouTube-videon säestyksellä virren 600.Hartauden jälkeen harjoittelimme Googlen hakutoiminnon käyttöä ja kirjoitimme hakusanaksi Raamattu. Avasimme sen kirkon sivulta.

Totesimme, että Raamatun lukeminen tietokoneen näytöltä on kätevää, mikäli tarvitsee tavallista isompaa tekstiä. Tekstiä voi suurentaa esimerkiksi pitämällä ctrl-painikkeen alaspainettuna ja sen jälkeen hiiren rullaa pyörittämällä.

Chrome-selaimessa tekstiä voi suurentaa oikean yläkulman painikkeesta (kolme vaakaviivaa päällekkäin) avautuvasta valikosta, josta valikon keskivaiheilta löytyy tekstin koko 100 % ja sen oikealta puolelta + -painike, josta painamalla teksti suurenee. Vastaavasti - -merkistä tekstiä voi pienentää.

Harjoittelimme myös Gmail-sähköpostiohjelman käyttöä lähettämällä viestejä sekä luomalla Yhteystieto-ohjelmaan muiden kerholaisten yhteystietoja.

Lopuksi kerhon vetäjä näytti, miten Googlen hakukentän ja "sähköinen resepti"-hakusanan avulla saa näkyviin kanta.fi - sivuston, jossa voi nähdä verkkopankkitunnuksia käyttämällä tietoja itselle määrätyistä lääkeresepteistä. Kanta.fi sivulle pääsee myös tästä linkistä. Totesimme myös, että verkkopankkitunnuksia käyttämällä voi tunnistautua muun muassa Kelan tai vakuutusyhtiöiden nettipalveluihin. (PJ)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti