keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kevään viimeinen tietokonekerho toukokuussa

Kevään viimeisissä tietokonekerhoissa tutustuttiin tv-ohjelma Studio 55:n nettisivuihin, jotka totesimme monipuolisiksi. Tästä linkistä pääset Studio55-sivuille. 
Luimme sivuston arkistosta jutun sosiaalisesta mediasta. Arkistoon pääsee Etusivun oikeasta reunasta ja Arkisto-sivulla on Hae Tästä-hakukenttä, johon voi kirjoittaa hakusanan aiheesta, josta haluaa lukea lisää.

Keskustelimme myös tekstinkäsittelystä. Tutustuimme Googlen tarjoamaan ilmaiseen tekstinkäsittelyohjelmaan, jolla voi kirjoittaa tekstiä ja vaikka tulostaa sen paperille. Kokeilimme myös asiakirjan jakamista muille kerholaisille ja huomasimme, että näin jaettua asiakirjaa voi muokata yhdessä vaikka samanaikaisesti. 

Kerholaisilla on käytössään Gmail-sähköpostiosoite, mikä tarkoittaa, että heillä on oma Google-tili. Sen myötä on käytettävissä myös edellä mainittu tekstinkäsittelysovellus. Tässä vielä ohje, miten pääset kirjoittamaan tekstiasiakirjaa:

1. Mene netissä sivulle google.fi
2. Kirjaudu sisään omilla sähköpostitunnuksillasi. 
3. Googleen kirjautumisen jälkeen klikkaa yhdeksän pienen pisteen kuvaketta. 
4. Klikkaa sen jälkeen Drive.
5. Klikkaa punaisesta kuvakkeesta Uusi ja valitse avautuvasta valikosta Google Docs.
6. Saat nyt käyttöösi ”puhtaan paperin”, jolle voit kirjoittaa. Voit muuttaa tekstin kokoa ja väriä.
7. Vasemmassa yläkulmassa lukee Nimetön asiakirja. Kirjoita tämän tekstin päälle haluamasi nimi asiakirjalle, jotta tunnistat jatkossa tämän asiakirjan muiden joukosta. Google tallentaa asiakirjan tämän jälkeen automaattisesti.
8. Tekstiasiakirjasi on avoimena välilehtenä selaimessasi. Voit sulkea sen lopuksi pienestä rastista selaimen osoiterivin yläpuolelta. 

Olemme nauttineet kevään tietokonekerhoissa joka kerta pullakahvit ja kerholaiset ovat antaneet tarkoitusta varten kahvirahan. Tätä rahaa on kertynyt niin, että saatoimme viimeisen kerhon jälkeen lahjoittaa kevään Yhteisvastuukeräykseen 119,05 €. Tästä linkistä pääset Yhteisvastuun sivuille. (PJ)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti