keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Seniorit surffaa

Syyskuun viimeisen viikon tietokonekerhossa katselimme alkuhartaudeksi Yle Areenan kautta Pisara-ohjelman, jossa näyttelijä Ritva Oksanen kertoi uskostaan ja luki valitsemiaan raamatunkohtia. Löydät ohjelman tästä linkistä.

Lauloimme yhdessä Ekklesia-kuoron kanssa virren 388 Jeesus johdata tiemme kulkua.

Sanat laulamaamme virteen löytyvät virsikirjasta kirkon sivulta tästä osoitteesta.

Vapaaehtoinen ohjaajamme Hannu oli tehnyt diaesityksen siitä mitä kaikkea tietokoneella voi tehdä. Voit tutustua esitykseen tästä linkistä.

Kerholainen Kirsti halusi katkaista tilaamansa lehden kestotilauksen. Paperilaskusta ei löytynyt sähköpostiosoitetta, johon olisi voinut lähettää viestin. Lehden julkaisijan nettisivun osoite laskusta löytyi. Sivuilta ilmeni, että tilauksen muuttamiseksi pitää luoda sivustolle oma käyttäjätunnus. Toimimme ohjeiden mukaan ja pääsimme lopulta kirjautumaan luomallamme tunnuksella asiakaspalvelun sivustolle. Sen jälkeen tilauksen peruuttaminen oli helppoa.

Vanhustyön keskusliitolla on meneillään kampanja, Seniorsurf, joka rohkaisee ikääntyneitä ihmisiä tarttumaan tietokoneisiin ja nettiin. Sivustolla, johon pääset tästä linkistä on koottuna opastusmateriaaleja netin ja laitteiden käyttöön.

Seniorit surffaavat myös YouTuben videopalvelussa. Pääset katsomaan kampanjan hauskoja videoita tästä linkistä. 

Tutustuimme lopuksi vielä kuvakirjan tekemiseen Ifolorin sivuilla. Kerholainen Oili oli asentanut koneelleen erityisen ohjelman, jolla pystyy valmistelemaan kirjan omista valokuvista. Kuvat ja niihin liittyvät tekstit ovat luonnollisesti itse valittavissa ja muokattavissa. Ifolorin sivuille pääset tästä linkistä. (PJ)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti