keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Helmikuun tietokonekerhossa jälleen monipuoliset aiheet

Kerhon alkuhartaudeksi luimme mobiilikirkko.fi-palvelussa ehartautta, jossa sivulta toiselle siirrytään painamalla sivun alareunan ikonikuvaketta. Luimme päivän raamatunkohdat ja rukoukset. Mobiilikirkon etusivulta löysimme myös bottipapin, joka on tietokoneohjelma, jolle voi esittää kysymyksiä. Kannattaa kokeilla!

Kerholainen Oili esitteli uutta tablet-tietokonettaan, jonka voi tilata esimerkiksi puhelinoperaattorin nettisivuilta. Laitteen voi hankkia myös osamaksulla. Jos haluaa käyttää laitetta sujuvasti myös matkoilla, pitää laitteeseen ostaa oma liittymä, joiden kuukausihinnat lähtevät noin 14 eurosta. Toki jos omassa älypuhelimessa on netti, voi useimmista puhelimista määrittää netin jaettavaksi, jolloin tabletilla pääsee nettiin puhelimen kautta.

Kerhon apuohjaaja Hannu esitteli Ifolorilta tilaamaansa canvas-taulua, jossa Hannun lähettämä kuva oli tulostettu kankaalle ja pingotettu puukehysten päälle. Totesimme, että noin kukkakimpun hinnalla voi viedä tällaisen taulun vaikka syntymäpäivälahjaksi läheiselle.

Kerhon apuohjaaja Ollilla oli tieto, että Tasavallan Presidentti kertoo Ylen nettisivuilla ajankohtaisesta turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Katselimme lähetystä hetken ja totesimme, että lähetys on varmaan myöhemmin katsottavissa Yle Areenassa vielä uudelleen.

Kerhon lopuksi katselimme YouTubesta Davehax-kanavan käteviä vinkkejä monenlaisiin tilanteisiin, kuten esimerkiksi miten viikataan paita kahdessa sekunnissa, tehdään herkullisia pekonipannukakkuja tai miten tonnikalapurkista saa tehtyä kynttilän. Lukuisiin hauskoihin videoihin pääset tutustumaan painamalla tätä linkkiä. (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti