torstai 21. huhtikuuta 2016

Tietokonekerho jatkuu jälleen syksyllä

Kevään viimeisessä eläkeläisten tietokonekerhossa oli jälleen aktiivinen meininki. 

Kahvin jälkeen hiljennyimme lukien ja kuunnellen mobiilikirkko.fi-sivustolta tämän viikon tekstejä. Lauloimme vielä YouTuben säestyksellä virren 365.

Kahdella kerholaisista oli hukassa sähköpostin salasana. Microsoftin live.com-sivulla, kuten myös Googlen kirjautumissivuilta löytyy linkki ”Unohdin salasanani” tai ”Tarvitsetko apua”, joiden kautta voi pyytää palveluntarjoajaa nollaamaan unohtuneen salasanan. Molemmissa edellä mainituissa palveluissa piti antaa ensin käyttäjätunnus ja sen jälkeen palvelu lähetti tekstiviestin käyttäjän matkapuhelimeen, jossa oli koodi, joka piti kirjoittaa sivustolle. Tämän jälkeen asia eteni ja käyttäjä sai luoda uuden salasanan palveluun. 

Yksi kerholaisista on vaihtamassa vanhaa Lumia-puhelintaan uuteen Android-käyttöjärjestelmää käyttävään puhelimeen. Kerholaista mietitytti miten yhteystiedot saa siirrettyä puhelimesta toiseen. Tapoja on useita, mutta suosittelin käyttämään palveluntarjoajien pilvipalveluita. Aluksi tarkistetaan, että vanhasta puhelimesta yhteystiedot on kopioituneena (Lumian kohdalla Microsoftin) pilveen.

Tämän jälkeen kirjaudutaan tietokoneella (tässä tapauksessa live.com-sivustolle) ao. pilvipalveluun ja sieltä asetuksista laitetaan yhteystiedot kopioitumaan uuden palveluntarjoajan pilveen (tässä tapauksessa Google-tilille). Kun kerholainen ottaa uuden puhelimensa käyttöön, hän kirjaa jo alkuvaiheessa puhelimeen Googlen käyttäjätunnuksensa ja salasanansa ja uusi puhelin hakee yhteystiedot Googlen tililtä, jonne yhteystiedot on edellä kopioitu. Aika sekavan kuuloista näin luettuna, mutta oikeasti kätevää!

Yhden kerholaisen Windows 7-käyttöjärjestelmällä varustettu kone on alkanut toimia turhan verkkaisesti. Kerhon apuohjaaja Jyrkin avustuksella ladattiin ja asennettiin uusi ohjelmisto koneeseen. Tämä toimenpide vie aikansa ja on hyvä, että on nopea netti käytössä, sillä ohjelmisto ladataan suoraan netistä. 

Harjoittelimme myös Googlen ilmaista Hangouts-palvelua, jolla voidaan soittaa mm. videopuheluita tietokoneelta toiselle. Tämä on kätevä tapa pitää yhteyttä esimerkiksi kaukana asuvien sukulaisten kanssa. Skype-ohjelmisto on vastaava, mutta Hangouts ei edellytä erillisen ohjelmiston asentamista ja päivittämistä. Jos sinulla on Gmail-sähköposti, sinulla on myös Hangouts-videopuhelut käytettävissäsi. 


Tietokonekerhoa on tarkoitus jatkaa jälleen syksyllä. Kiitos apuohjaajille (Jyrki, Hannu ja Olavi) sekä kaikille kerholaisille kuluneesta keväästä! (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti