lauantai 2. maaliskuuta 2019

1 Diakoniatyön Digikahvila keväällä 2019

Hei!

Olen pitänyt seurakunnassamme muutaman viime vuoden ajan tietokonekerhoa, jossa olemme tutustuneet netissä oleviin palveluihin. Olen auttanut myös laitteiden hankinnassa ja ylläpidossa. 

Olen nyt koonnut tänne Kankaanpään seurakunnan diakoniatyön blogisivulle asioita, joita olemme käsitelleet eläkeläisten tietokonekerhossa. Blogin etuna on, että se on aina saatavilla netissä ja kirjoituksiin lisätyt linkit eri nettisivuille ovat käytettävissä ilman osoitteen kirjoittamista selaimeen. Koska aineistoa on kertynyt melko paljon, jaan sitä useammaksi blogikirjoitukseksi.

Tarkoituksemme on käyttää tätä materiaalia keväällä 2019, kun tapaamme Digikahvilassa maalis- ja huhtikuun aikana. 

Tässä ohjeistusta Digikahvilaan tuleville ja miksei myös sinulle, joka olet lukemassa tätä kirjoitusta vaikkapa ihan vain sattumalta:

Netistä löydät hyödyllistä tietoa aiheesta kuin aiheesta. Eli rohkeasti vain tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan! Netin käyttöä opit parhaiten nettiä käyttämällä. Ota siis tavaksi käyttää laitteitasi ja nettiä joka päivä. Näin taidot pysyvät yllä ja opit lisää. 

Surffaile netissä: se tarkoittaa, että kun katsot vaikkapa Iltalehden sivustoa, avaa sieltä yksi artikkeli. Silmäile mihin muihin juttuihin sivulla on otsikkoja ja klikkaa niitäkin. Ja niin edelleen: aina löytyy uutta ja mielenkiintoista. 

Kun jokin asia alkaa kiinnostaa enemmän, kirjoita siitä Google.fi-sivun hakukenttään (tai selaimen osoiteriville, joka toimii myös hakukenttänä) ja katso mitä sivustoja sen kautta tarjotaan tutkittavaksesi. Mielenkiintoisimmat sivut voit tallentaa kirjanmerkeiksi, jolloin ne ovat nopeasti saatavilla myöhemminkin.

Tätä netin käyttö on: seikkailua ja uuden oppimista. Olen koonnut näihin blogikirjoituksiin vinkkejä, joihin voit perehtyä oman kiinnostuksesi pohjalta.

Pasi Junnila
johtava diakoniatyöntekijä
Kankaanpään seurakunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti