tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaisena Skypeä, YouTubea ja kuvia Gmailin välityksellä

Helmikuun puolivälin tietokonekerhossa luimme alkuhartaudeksi kirkon sivulta (www.evl.fi) laskiaiseen liittyviä tekstejä. Sivulta löytyy myös Raamattua viikonpäiville-osio, josta katsoimme Puolipäivä-rukouksen tekstin. Kuuntelimme lopuksi YouTubesta Samuli Edelmannin laulaman virren 525

Kerhon vetäjä näytti, miten YouTubeen kirjaudutaan omalla Gmail-tunnuksella ja sen jälkeen videoista voi tehdä omia soittolistoja myöhempää kuuntelua varten. Soittolistat voi määrittää julkisiksi, piilotetuiksi tai yksityisiksi.

Maanantain kerhossa perehdyimme Skype-ohjelmaan. Skypellä voi olla yhteyksissä ystävien kanssa tietokoneen (myös tabletin tai älypuhelimen) välityksellä: asensimme ohjelmia koneisiin ja loimme käyttäjätunnuksia. Kokeilimme myös soittaa toisillemme ja totesimme, että hyvin toimii. Skypellä voi puhua äänipuheluja ja videopuheluja sekä lähettää tekstiviestejä ilman eri veloitusta. Ystävä voi olla vaikka maapallon toisella puolella. Totesimme, että ehkä ensin pitää soittaa ystävälle tavallisella puhelimella ja pyytää hänet tietokoneen ääreen ja sen jälkeen voidaan juttelua jatkaa Skypen välityksellä. Skypestä saa lisätietoja tämän linkin kautta

Tiistain kerhossa harjoittelimme sähköisten postikorttien lähettämistä ystäville. Kävimme Positiivarien ja Raamatunlukijain liiton sivustoilla, joista lähetimme kortteja tutuillemme. Katso lisää näistä linkeistä: Positiivarit ja Raamatunlukijain liitto.

Tiistaina harjoittelimme valokuvien lähettämistä sähköpostin liitteenä. Koimme tarpeelliseksi, että kerhon vetäjä kirjoittaa vielä seikkaperäiset ohjeet aiheesta. Ohje on saatavilla tästä linkistä, joka johtaa Dropbox-nimisen pilvipalvelun palvelimelle. (PJ)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti