torstai 2. helmikuuta 2017

Tietokonekerhossa helmikuun 2017 alussa


Alkuhartaudeksi tutustuimme Raamatunlukijain liiton sivuilta löytyvään Raamattustartti-materiaaliin, jossa on valittuna ja selitettynä 100 Raamatun keskeistä kohtaa. Löydät materiaalin tästä linkistä. Kannattaa muutenkin tutkia mitä kaikkea sivustolta löytyy!

Kerhossamme oli uusi jäsen, jolla ei ole vielä omaa tietokonetta tai muuta laitetta. Kerroimme kukin omista ratkaisuistamme laitteiden suhteen ja katsoimme myös netistä tietokoneiden ja niihin tarvittavien nettiliittymien ja mokkuloiden hintoja. Näytti siltä, että noin 400 eurolla saisi hyvän kannettavan tietokoneen ja kun varaa noin 20-25 euroa kuukaudessa nettiliittymää varten niin saa toimivan kokonaisuuden.

Tutustuimme myös netissä leviäviin huijausviesteihin. Kannattaa muistaa, että jos jokin tarjous kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta (esimerkiksi älypuhelin yhdellä eurolla) ei se todellakaan ole totta vaan sinulta halutaan saada luottokortti- ja muut tiedot ja sen jälkeen rahat pois. Tässä linkki MTV:n sivuille aiheesta.

Katsoimme myös Ylen sivuilta Digitreenit-sivustoa, jonne on koottu lyhyitä opetusvideoita monista eri aiheista. Pääset tutustumaan niihin tämän linkin kautta.


Nettiä käyttäessä nettiselain tallentaa sivuihin liittyvää tietoa, joka tallentuu selaimeen. Muutenkin kone tallentaa erilaisia väliaikaistiedostoja, joita ei välttämättä tarvita myöhemmin. Tällaisen roskan siivoamiseen saa ladattua puhdistusohjelman, jonka ilmaisversiolla pärjää mainiosti. Ohjelman nimi on CCleaner, jonka uusinta versiota päivitimme muutaman kerholaisen koneille. Linkki ohjelman englanninkielisille sivuille on tässä. (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti