torstai 16. lokakuuta 2014

Seurakuntavaalit lähestyvät ja vinkkejä kokkaukseen

Lokakuun kerhossa käytimme alkuhartautena kirkon sivulta löytyvää ja viikoittain vaihtuvaa Sana sinulle-hartautta, jonka löydät tästä linkistä. Sivun vasemmassa reunassa on linkki Kuuntele rukouksia, jonka kautta kuuntelimme Martti Lutherin aamurukouksen ja Herran siunauksen. Lauloimme tutun hengellisen laulun Kirkossa, jonka YouTubessa esitti Samuli Edelmann. Kuulet laulun tästä linkistä.

Laulujen sanoja löytää hyvin netistä. Kirjoita Googlen sivulla hakukenttään laulun nimi tai vaikka muistamasi lause laulusta, niin todennäköistä on, että hakutulosten joukosta löytyy laulu, jonka halusit etsiä. Sitten vain YouTubesta video pyörimään ja voit laulaa mukana.

Lokakuun lopulle suunnitellut tietokonekerhot joudutaan perumaan, koska Torikulman tilat on varattu seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikaksi 27.-31.10. klo 8-18.30 väliseksi ajaksi. Voit siis tulla äänestämään, mutta kerhoa emme voi pitää. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9.11. ja silloin äänestys järjestetään kirkossa jumalanpalveluksen jälkeen. 

Seurakuntavaaleilla on omat sivut, joille pääset tästä linkistä. Voit myös katsella ehdokkaiden vastauksia heille esitettyihin kysymyksiin sivulta löytyvästä vaalikoneessa. Voit vastata kysymyksiin ja nähdä kuka ehdokkaista on vastannut kanssasi samalla tavalla.

Vaalikoneeseen tutustumisen jälkeen siirryimme aivan uuteen aiheeseen, nimittäin ruoanlaittoon. Kerhon vetäjä oli löytänyt älypuhelimen sovelluskaupasta kotikokki-sovelluksen, jonka sisältöön voit tutustua myös netissä osoitteessa www.kotikokki.net. Testasimme hakutoimintoa ja löysimme paljon vaihtoehtoja kustakin aiheesta.  Esimerkiksi hakusana lihapullat tuottaa 579 eri reseptiä. Halutessaan voi klikata reseptien ainesosia ja lisätä ne erilliseen ostoskoriin, jonka sisällön voi sitten tulostaa paperille tai vaikka lähettää sähköpostilla puhelimeensa ostoslistaksi kauppareissulle.


Toinen ruokaan liittyvä sivusto löytyy Martoilta osoitteesta www.martat.fi/. Ruoanvalmistuksen ja reseptien lisäksi sivustolta löytyy monenlaista muuta hyödyllistä kodinhoitoon ja taloudenpitoon liittyen. Martoilla on YouTubessa on kanava, jonka löydät kun kirjoitat hakukenttään martattv. (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti