maanantai 21. syyskuuta 2015

Kuka kantaa ketä?

Syyskuun puolivälin tietokonekerhossa luimme alkuhartaudeksi Japanin lähetin Mirjam Harjun blogikirjoituksen Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen sivuilta. Kirjoitus löytyy täältä.

YouTubeen laitoimme hakusanaksi Ekklesia-kuoro ja lauloimme kuoron kanssa virren. Sanat tähän ja muihinkin virsikirjan virsiin löytyvät osoitteesta www.evl.fi/virsikirja.

Kerhon apuohjaaja Jyrki esitteli omalta koneeltaan uutta Windows 10 - järjestelmää. Jyrkin mukaan uusi Windows on paras käyttöjärjestelmä, mitä Microsoft on tähän asti julkaissut. Hyvää kympissä on myös se, että sen voi asentaa vanhempaankin koneeseen ja silti toimii. Googleen voi laittaa hakusanaksi "Windows 10 asennus", niin saa ohjeita ja voi lukea muiden tietokoneen käyttäjien kokemuksia asiasta. Moni kerholaisista olikin huomannut tietokoneen alapalkissa viestin, että päivityksen voi varata ja ladata ilmaiseksi omalle koneelle.

Tutustuimme netin palveluun, joka löytyy osoitteesta www.kansalaisaloite.fi  Selasimme tehtyjä lakialoitteita ja kerhon vetäjä kirjautui verkkopankkitunnuksillaan palveluun ja näytti miten aloitteita voi kannattaa.

Luimme myös Helsingin Sanomien nettisivuilta jutun aiheesta nettihuijarit. Jutusta jäi mieleen ainakin se, että omia käyttötunnuksia ja salasanoja ei saa lähettää sähköpostilla kenellekään eivätkä palvelut niitä oikeasti koskaan kysykään. Jos netin kautta tullut tarjous tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, ei se yleensä totta olekaan vaan kyseessä on huijaus. Kannattaa olla myös varoillaan, jos jotain tarjotaan todella halvalla tai ilmaiseksi: kyse voikin olla houkuttelusta kestotilaukseen, josta voi olla vaikea irtaantua. Hesarin jutun voi lukea täältä. (PJ)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti